groeten uit

De Pfaffs eenmalig terug op de buis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
De Pfaffs eenmalig terug op de buis
RTL

De Pfaffs zijn vanavond weer eens een keertje op televisie te zien. De bekende familie maakt haar opwachting in de Belgische variant van het programma Groeten Uit en gaat terug naar de jaren zestig, zodat vader Jean-Marie (66) een "pijnlijke herinnering" kan afsluiten.

"Deze deelname had wel wat voeten in de aard"

In de aflevering, die vanavond te zien is bij VTM, reizen Jean-Marie, zijn vrouw Carmen en alle kleinkinderen af naar 1965 om de feestdagen door te brengen. Een bijzonder moeilijke tijd voor de voormalig voetballer, die dat jaar twee weken voor Kerstmis afscheid moest nemen van zijn vader. "Vier dagen na Jean-Maries verjaardag stierf zijn papa aan een hartaanval. Zijn mama zat daar met negen kinderen. Ik heb die man zelf nooit gekend, maar ik kan me perfect voorstellen hoe moeilijk dat moet zijn geweest", vertelt Carmen aan Het Laatste Nieuws.

Kelly Pfaff over terugkeer De Pfaffs: 'We zullen het zien'
Lees ook

Kelly Pfaff over terugkeer De Pfaffs: 'We zullen het zien'

Jean-Marie was pas twaalf jaar toen zijn vader kwam te overlijden. Hij stond dan ook niet bepaald te springen om terug te keren naar die confronterende tijd. Carmen: "Voor hem was de kerstperiode van 1965 in de eerste plaats een rouwperiode. Hij heeft me altijd gezegd dat hij daar heel veel verdriet door heeft gehad, want zijn papa was zijn god. Deze deelname had dus wel wat voeten in de aarde, maar ik heb hem overtuigd om het toch te doen (...) Op die manier kon hij dat toch op een bepaalde manier afsluiten.”

De opnames waren voor Carmen en Jean-Marie een feest van herkenning. "Die kledij alleen al! Zo had ik onze Sam eerst zelfs niet herkend. Zo anders en serieus dat hij eruitzag", vertelt ze aan de Vlaamse nieuwssite.

Nog leuker vond Carmen de liedjes uit die tijd. "Ik was in 1965 amper negen jaar, maar die nummers zijn blijvers. Zelfs de kleinkinderen kenden de meeste songs. Dat zegt genoeg, vind ik. En daarnaast vond ik het ook heel fijn om het kerstmenu in elkaar te flansen. Het is geen geheim dat ik graag kook, en dit kerstetentje was toch extra bijzonder."

RTL Boulevard sprak de familie een tijdje terug nog over hun eventuele comeback met Louisa Janssen. Bekijk de video hieronder: