Zeven zonden

Anna Drijver aan de slag voor Nationale Opera

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Anna Drijver aan de slag voor Nationale Opera
RTL

Actrice Anna Drijver krijgt een rol bij De Nationale Opera, naast de internationaal vermaarde sopraan Eva-Maria Westbroek. De vrouwen gaan in maart meewerken aan de productie Kurt Weill: The Seven Deadly Sins, geregisseerd door Ola Mafaalani. Drijver houdt het echter wel bij toneelspelen en dansen.

Die voorstelling is een satirisch muziektheaterstuk (oorspronkelijk Die sieben Todsünden geheten) van de legendarische Duitse combinatie Kurt Weill en Bertolt Brecht. Drijver en Westbroek, die triomfen vierde van New York tot Wagner-stad Bayreuth, vertolken in de door Markus Stenz gedirigeerde productie twee zussen uit Louisiana. Op reis door de Verenigde Staten komen ze telkens met een andere hoofdzonde in aanraking.

Anna Drijver en Benja Bruijning verwelkomen zoontje
Lees ook

Anna Drijver en Benja Bruijning verwelkomen zoontje

Drijver speelde onder meer de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter en Netflix-hit Undercover. Mafaalani is voor het eerst te gast bij De Nationale Opera. Ze was eerder directeur van het Noord Nederlands Toneel, waar zij onder andere de regie deed van de toneelbewerking van de Deense televisieserie Borgen. Daaraan werkte Drijver ook mee.

Lees meer over
Anna Drijver