Megxit

Queen Elizabeth steunt Harry en Meghan in hun keuze

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesQueen Elizabeth steunt Harry en Meghan in hun keuze
RTL

Het rumoer in Buckingham Palace is nog niet afgelopen. Inmiddels heeft Queen Elizabeth (93) een verklaring uitgebracht over de toekomst van prins Harry (35) en zijn echtgenoot Meghan Markle (38). En het goede nieuws: de Queen lijkt achter het stel te staan.

"We respecteren en begrijpen hun wens"

“Mijn familie heeft vandaag heel goede discussies gehad over de toekomst van mijn kleinzoon en zijn gezin", begint Queen Elizabeth het statement. "Mijn familie en ik steunen Harry en Meghans verlangen om een nieuw leven te beginnen als een jonge familie. Natuurlijk gaat onze voorkeur er naar uit dat ze zouden blijven als full-time werkende leden van de Royal Family. We respecteren en begrijpen hun wens om een onafhankelijker leven te leiden als gezin, terwijl ze nog altijd een gewaardeerd onderdeel zijn van mijn familie."

Alle ogen op familieberaad koningin Elizabeth en prins Harry
Lees ook

Alle ogen op familieberaad koningin Elizabeth en prins Harry

"Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze niet afhankelijk willen zijn van de publieke fondsen in hun nieuwe levens", gaat de monarch verder. "Daarom hebben we besloten om een overgangsperiode in te lassen waarbij de Sussexes tijd zullen doorbrengen in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het zijn gecompliceerde onderwerpen om op te lossen voor mijn familie, en is er meer werk te verrichten. Maar ik heb gevraagd om de komende dagen een eindbeslissing te maken." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Harry en Meghan kondigden onlangs aan afstand te doen als senior leden van het Britse koningshuis. Daarnaast zouden ze financieel onafhankelijk willen worden en voortaan hun tijd willen verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. 

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIPrins HarryMeghan MarkleKoningshuis