THAT'S... NOT HOT

Paris Hilton: 'Ik speelde mijn hele leven een typetje'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPParis Hilton: 'Ik speelde mijn hele leven een typetje'
RTL

Paris Hilton (38) werd in razend tempo bekend door het realityprogramma The Simple Life, dat volledig om haar draaide. De Amerikaanse societyster zegt nu dat ze in die tijd een typetje speelde. "Ik was een uitvergrote versie van mezelf."

"Ik zag dat personage gewoon als entertainment"

Wereldwijd denken mensen Paris Hilton als geen ander te kennen, door haar realityseries. "Ze hebben me gezien in in die programma's, maar dat is niet wie ik ben", vertelt Paris. Volgens de Hilton-erfgename heeft ze al die tijd een rol gespeeld. "Ik wist wat ik deed. Ik was een programma aan het maken. Een entertainmentprogramma. En daarom deed ik zo." Om van dat rijke, verwende imago af te komen, lanceert Paris een documentaire, over zichzelf uiteraard, op YouTube. This is Paris moet mensen laten zien wie Paris Hilton écht is.

Dit is het nieuwe liefje van Paris Hilton
Lees ook

Dit is het nieuwe liefje van Paris Hilton

Paris maakt de docu omdat ze het vervelend vindt dat mensen al jaren een verkeerd beeld van haar hebben. Ze snapt het wel, omdat ze al die tijd op beeld gemene grappen maakte over andere mensen. Ook was ze liever verwend dan verwaarloosd en was het beste nog niet goed genoeg voor haar. "Het is jammer dat mensen mij zo zien. Ik ben namelijk wel gegroeid, als mens. Soms is het frustrerend dat mensen denken dat ik écht dat uitvergrote typetje ben.

Toch is Paris aan het einde van de rit niet ontevreden met het beeld dat ze van zichzelf heeft gecreëerd. "Ik heb er een enorm merk van gemaakt", zegt ze. "Ik heb er geen spijt van. In mijn nieuwe YouTube documentaire gaan mensen zien wie ik echt ben."

Lees meer over
Paris Hilton