de schaar erin

Özcan Akyol laat niets aan het toeval over in nieuw programma

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPÖzcan Akyol laat niets aan het toeval over in nieuw programma
RTL

Özcan Akyol (35) volgde voor zijn nieuwe interviewprogramma 'De geknipte gast' een half jaar lang een intensieve kapperscursus. De presentator wil zijn rol als 'kapper' serieus aanpakken en geen half werk leveren, zo vertelt hij in het AD.

"Ik knipte al wel, maar dan meer uit de losse pols en alleen heren"

Enige knipervaring had hij overigens al wel. "Het is niet zo dat ik van de ene op de andere dag een schaar en een mes pak. Ik knipte al wel, maar dan meer uit de losse pols en alleen heren", aldus de presentator. "Voor dit programma heb ik een cursus gehad van een half jaar. Een opleiding die je normaal in twee, drie jaar doet. Heel intensief."

Özcan Akyol zet schaar in BN'ers in nieuw interviewprogramma
Lees ook

Özcan Akyol zet schaar in BN'ers in nieuw interviewprogramma

Interviewen en knippen tegelijk is wel een uitdaging, geeft Eus toe. "Dus 100 procent aandacht voor het knippen én 100 procent voor het interviewen. Twee dingen tegelijk, dat valt niet mee. En ook luisteren naar de gast, zodat je niets vergeet. Plus het rekening houden met camera's. Het is toch televisie. Bovendien moet het bijna allemaal in één take worden opgenomen."

Dat geeft allemaal extra druk, vindt hij. "Ik besef dat ik maar één kans heb. Het moet zo volledig mogelijk zijn, er is geen herkansing."

De geknipte gast is dinsdagavond voor het eerst op televisie op NPO 2. Onder anderen Jan Slagter, Loretta Schrijver en Thomas Erdbrink laten hun haar (en baard) door hem knippen.

Lees meer over
Özcan Akyol