Dat vinden we alleen maar bijzonder

Goed nieuws: De Luizenmoeder wordt een bioscoopfilm

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSGoed nieuws: De Luizenmoeder wordt een bioscoopfilm
RTL

Wie denkt dat het doek voor De Luizenmoeder gevallen is, heeft het mis. Na het tweede seizoen blijft het angstvallig stil rondom de hitserie. Tot nu. Actrice Meral Polat (37) bevestigt dat De Luizenmoeder straks op het witte doek te zien is.

"Misschien is De Luizenmoeder nog helemaal niet gestopt"

Wie weet hoef je juf Ank niet lang meer te missen. De miljoenen kijkers per week zijn namelijk goed voor een vervolg op de immens populaire serie. In gesprek met Weekend kondigt Meral, die de rol van moeder Mel op zich neemt in De Luizenmoeder, aan dat de serie nog helemaal niet gestopt is. Er komt namelijk een film aan. "Maar daar mag ik volgens mij nog niks over zeggen."

Producent Bing Film & Televisie heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Ilse Warringa, Jan Albert de Weerd en Eva Aben, die ook de serie schreven, werken momenteel aan een scenario. Op Diederik Ebbinge na heeft de voltallige hoofdcast toegezegd mee te willen doen aan de film. Ook AVROTROS, die de serie uitzond, heeft de wens uitgesproken de bioscoopfilm te maken.

Vervolg De Luizenmoeder in handen Ilse Warringa
Lees ook

Vervolg De Luizenmoeder in handen Ilse Warringa

"We willen het erg graag en hopen oprecht dat het gaat lukken", stelt een woordvoerder van Bing Film. Het belangrijkste struikelblok is op dit moment de financiering, voegt hij daaraan toe. Het is onduidelijk wanneer hier duidelijkheid over kan worden gegeven.

Dat er een film komt vinden we niet raar, maar wel heel bijzonder. Het lijkt er namelijk op dat De Luizenmoeder in eerste instantie slachtoffer is geworden van haar eigen succes. RTL Boulevard-mediadeskundige Ron Vergouwen denkt te weten hoe dat komt. "Het succes van de serie zat hem vooral in dat die kinderen slachtoffer waren van de leraren. Er speelde van alles boven het hoofd van het kind en dat werkte op een grappige manier confronterend voor de kijker. In de tweede serie gaat het vooral tussen de verhoudingen van de docenten onderling. En dat is jammer."

Ondanks een ietwat tegenvallend tweede seizoen, gaan juf Ank en co ook de grens over. Er is nu ook een Vlaamse en Duitse versie van het programma:

Lees meer over
Ilse WarringaDiederik EbbingeDe LuizenmoederTv-programmaTelevisieFilm