the thrill of it all

Sam Smith komt met een nieuw album

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Sam Smith komt met een nieuw album
RTL

Sam Smith komt dit jaar met album nummer drie. De cd met de naam 'To Die For' zal op 1 mei verschijnen. Dat maakte de Britse artiest vandaag bekend.

"Ik ben trotser op dit album dan op alles wat ik ooit heb gedaan"

We hadden al zo onze vermoedens dat een nieuw album niet lang meer op zich liet wachten. Sam kwam namelijk onlangs met comebacksingle How Do You Sleep?, die nog steeds in de hitlijsten te vinden is. "Ik ben trotser op dit album dan op alles wat ik ooit heb gedaan", zegt Sam nu over de hele plaat. "Ik heb mezelf echt kunnen bevrijden in de afgelopen twee jaar terwijl ik het schreef en ik hoop dat jullie kunnen dansen en jullie je kunnen vinden in deze verhalen. Het is allemaal voor jullie, altijd."

Sam Smith was doodsbang tijdens clipopnames
Lees ook

Sam Smith was doodsbang tijdens clipopnames

Met die woorden doelt Sam waarschijnlijk onder meer over het feit dat hen als non-binair uit de kast kwam en niet met 'hij' of 'hem', maar met 'hen' of 'hun' aangesproken wil worden. Sam voelt zich dus mannelijk noch vrouwelijk. "Na een leven lang worstelen met mijn geslacht heb ik besloten om mijzelf te accepteren zoals ik ben, van binnen en van buiten", zei de popster daarover. 

Fans van de zanger kunnen het album vanaf vrijdag al online reserveren.

RTL Boulevard sprak Sam destijds over zijn tweede album, toen dat in 2017 verscheen.

Lees meer over
Sam SmithMuziek