snoeien met charles

Prins Charles gaat de mode in (en zijn tuinafval ook)

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Charles gaat de mode in (en zijn tuinafval ook)
RTL

Brits modehuis Vin + Omi staat bekend om zijn duurzame ontwerpen. Prins Charles staat bekend als natuurliefhebber. Eén plus één is twee: de royal gaat het modelabel helpen bij het ontwerpen van duurzame kleding.

"Je zou denken dat iemand die zo bevoorrecht is als hij hier niet geïnteresseerd in zou zijn"

Charles (71) kruipt niet zelf achter de naaimachine, maar doneert al zijn tuinafval aan het merk. Van al die snoei- en bloeiresten worden kledingstukken gemaakt. Vin + Omi werkt momenteel aan een collectie die hortensia's, netels, wilgen en houtsnippers bevat - allemaal afkomstig uit de tuin van prins Charles dus. Daarnaast worden ook paardenharen uit de koninklijke stallen gebruikt voor de kledingstukken.

Prins Charles kiest Katy Perry als ambassadeur goed doel
Lees ook

Prins Charles kiest Katy Perry als ambassadeur goed doel

De prins werkte al een keer samen met het modemerk. Vin + Omi mocht toen drieduizend netelplanten van Charles' landgoed Highgrove oogsten. Die planten werden vervolgens eveneens in een collectie gebruikt. "Je zou denken dat iemand die zo bevoorrecht is als hij hier niet geïnteresseerd in zou zijn", zegt oprechter Omi tegen People Magazine. "Soms kan ik niet geloven dat ik met de toekomstige koning spreek. Alleen al het feit dat we een gesprek over duurzaamheid voeren is bizar." Volgens de ontwerper is de prins "heel betrokken" bij wat het modehuis allemaal doet.

De tuinafvalcollectie wordt volgende week vertoond op London Fashion Week. Of prins Charles ook zelf de catwalk betreedt, moeten we nog afwachten.

Prins Charles' zoon Harry en schoondochter Meghan zijn de laatste tijd een stuk meer in het nieuws dan hun vader. Dat komt met name door hun besluit om hun koninklijke taken als senior leden van het Britse koningshuis neer te leggen. Harry zei eerder het volgende over die stap:

Lees meer over
Koning CharlesModeDuurzaamheid