Niet tegenop te boksen

Yolanthe heeft niets te maken met Rico's liefdesbreuk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYolanthe heeft niets te maken met Rico's liefdesbreuk
RTL

Dit weekend plaatste Jacky Duchenne, de kersverse ex van Rico Verhoeven (30), een stekelige reactie onder een post van Yolanthe Cabau van Kasbergen (34). Even later verwijderde ze het berichtje weer, maar toen was de geruchtenmachine al op gang gekomen. Had Yolanthe soms iets te maken met de liefdesbreuk tussen Rico en Jacky?

"Bofkont, ik heb nog nooit een Valentijnscadeau gehad"

Rico Verhoeven (30) maakt vandaag in een groot interview met De Telegraaf bekend dat zijn vriendin Jacky Duchenne en hij na dertien jaar uit elkaar gaan. Hoewel de kickbokser de exacte reden van de breuk voor zich houdt, liet Jacky afgelopen weekend wel van zich horen. Ze reageerde erg fel op een video van Yolanthe Cabau van Kasbergen en liet daarmee volgens diverse media doorschemeren dat er iets speelt tussen Yolanthe en Rico. Ze heeft de tekst inmiddels verwijderd, maar ze schreef: “Staan de bloemen van Rico er ook bij? Die van 800 dollar? Bofkont, ik heb nog nooit een Valentijnscadeau gehad!” 

Rico Verhoeven en  Jacky Duchenne na 13 jaar uit elkaar
Lees ook

Rico Verhoeven en Jacky Duchenne na 13 jaar uit elkaar

Rico heeft inmiddels gereageerd op de bloemenkwestie. "Vervelend dat dit een topic is geworden," zegt hij. "Ik stuur regelmatig attenties naar mensen. Of het nou merchandise, een gesigneerd boek of een bloemetje is. Jacky en ik zijn weliswaar al een tijd uit elkaar, maar we wonen totdat we een goede oplossing voor de woonsituatie hebben gevonden nog in één huis. Elk contact, met wie dan ook, komt dan ineens in een ander daglicht te staan. Alleen hier was het niet op z’n plaats, omdat het niet om deze persoon ging en al helemaal niet met de lading die het nu krijgt. Jacky heeft haar bericht snel weer verwijderd en daarmee was de kous af. Vervelend dat het nu een eigen leven gaat leiden. Dit heeft verder niets met onze definitieve breuk te maken."

Rico sluit zijn bericht af met: "Ik zoek rust voor Jacky, de kinderen en mijzelf. Ik verzoek iedereen om dit ook te respecteren. Het interview in De Telegraaf is een erg goede weergave van het geheel en daar kan ik niks aan toevoegen."

In De Telegraaf vertelt Rico dat het al maanden rommelde tussen Jacky en hem. Hun breuk had zelfs invloed op het gevecht tussen Rico en Bard Hari op 21 december. Voorafgaand aan de wedstrijd twijfelden Rico en Jacky of het verstandig was dat zij bij het gevecht aanwezig was. Het stel had al maanden problemen en dat kostte hen veel energie.

"Voor de wedstrijd, tijdens mijn warming-up, had ze naar mijn trainer Dennis geappt: ’Wil Rico dat ik voor het gevecht naar de kleedkamer kom?’ Dennis wilde daar niet over beslissen en legde het bij mij neer." Omdat Jacky altijd even langskwam in de kleedkamer, besloot het stel deze routine niet te doorbreken. Jacky kwam dus even langs en dat had ze beter niet kunnen doen. "Maar dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven. Alles in je lijf staat zo op scherp; elke vezel, elke emotie, alles staat honderd procent aan richting dat gevecht."

Lees meer over
Yolanthe Sneijder-CabauRico Verhoeven