MERCY

Zangeres Duffy: 'Ik werd verkracht en gedrogeerd'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZangeres Duffy: 'Ik werd verkracht en gedrogeerd'
RTL

Grote kans dat je zangeres Duffy (35) kent van haar grote hits Mercy en Warwick Avenue. Ongeveer tien jaar geleden bestormt Duffy als een van de meest succesvolle Britse artiesten hitlijsten wereldwijd. Daarna lijkt ze van de aardbodem te zijn verdwenen. Nu doet ze via een post op Instagram openhartig haar verhaal.

"Het voelt bevrijdend om dit nu te delen"

In het bericht op Instagram doet ze een schokkende onthulling. "Ik werd verkracht, gedrogeerd en enkele dagen gevangen gehouden", bekent de zangeres. Haar bericht begint ze met de volgende woorden. "Je kunt je voorstellen hoe vaak ik heb gepoogd om dit met de wereld te delen. Welke woorden zou ik kiezen? Ik weet niet waarom dit de juiste tijd is", vervolgt ze. "Maar het voelt bevrijdend om dit nu te delen."

Broer Nicki Minaj 25 jaar cel vanwege verkrachting stiefdochter
Lees ook

Broer Nicki Minaj 25 jaar cel vanwege verkrachting stiefdochter

Uiteindelijk doet Duffy haar verhaal omdat een journalist haar gecontacteerd heeft. Diegene heeft haar geholpen haar verhaal te doen. "Ik heb geprobeerd om opnieuw de zon in mijn hart te voelen. Die zon schijnt nu weer", legt ze uit. Op de vraag waarom ze niet heeft gezongen over wat er met haar gebeurd is, heeft de zangeres een duidelijk antwoord." Hoe kon ik vanuit mijn hart zingen als dat gebroken was?"

Onder de openhartige post ontvangt Duffy talloze steunbetuigingen. Mensen zeggen haar hoe moedig ze het vinden dat ze haar verheel deelt en wensen haar alleen maar kracht toe.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.