what doesn't kill you

Kelly Clarkson onder vuur om 'racistische' opmerking in The Voice

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKelly Clarkson onder vuur om 'racistische' opmerking in The Voice
RTL

Het is Kelly Clarkson (37) duur komen te staan dat ze gechoqueerd was hoe een kandidaat uit 'The Voice' eruitzag. Tijdens de Blind Auditions had de coach niet verwacht dat de kandidaat een witte huidskleur zou hebben. En de kijkers zijn niet blij met haar opmerking erover.

"Wat een racistische opmerking"

In de Amerikaanse versie van The Voice zijn de kandidaten onzichtbaar tijdens hun auditie, om de focus volledig te leggen op de stem. De 25-jarige Zach Day wist indruk te maken met zijn uitvoering van het SWV-nummer Weak. Coach John Legend drukte als eerst op de rode knop, maar werd kort daarna gevolgd door Kelly. John zong vrolijk mee met het liedje en Kelly bleef sprakeloos luisteren. 

Kelly Clarkson vlak na awardshow met spoed naar ziekenhuis
Lees ook

Kelly Clarkson vlak na awardshow met spoed naar ziekenhuis

Toen het eenmaal duidelijk werd wie het nummer zong, viel Kelly zowat om. "Wauw! Je bent wit", reageerde de Since U Been Gone-zangeres in shock. Ze had het zo niet zien aankomen dat ze "veel geld kwijt was geweest" als ze een weddenschap van zijn uiterlijk hadden gemaakt. Hoewel ze het zelf erg grappig vond, net als het aanwezige publiek, was er een stuk minder gelach te horen bij de kijkers thuis. 

Op Twitter ging het eventjes los over de opmerking. "'Je bent wit?' Echt Kelly? En hoe zou zwart moeten klinken dan?", vroeg een kijker zich af. Een ander ging nog verder: "Wat een racistische opmerking." Het lijkt erop dat de zangeres niet deze intentie had. Toen het aankwam op de keuze van Zach wie hij als coach wilde, maakte ze het duidelijk: "Als ik jou met één woord mag omschrijven is het 'indrukwekkend', dus ik zou héél graag met je samenwerken." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Kelly ClarksonMuziekTelevisieTv-programmaRacisme