ALS DE NACHT VERDWIJNT

Jan Smit over burn-out: 'Ik lach weer, maar ben voorzichtig'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit over burn-out: 'Ik lach weer, maar ben voorzichtig'
RTL

Jan Smit (34) heeft het momenteel niet makkelijk. De presentator kampt met een burn-out die zo heftig is dat hij soms zelfs niet in de buurt van zijn eigen kinderen kan zijn, omdat dat dat te druk is. En dat terwijl de klus van zijn dromen nadert: het presenteren van het Eurovisiesongfestival. Toch ziet de zanger het positief in.

"Week na week probeer ik mijn grenzen te verkennen"

Jan deelt via Instagram een foto waarbij hij in de begeleidende tekst dieper ingaat op zijn burn-out. "Vandaag mocht ik op de foto met Chantal en Edsilia voor het songfestival", schrijft de presentator. "Het voelt raar en bijzonder tegelijk."

Jan Smit herdenkt overleden manager met mooi bericht
Lees ook

Jan Smit herdenkt overleden manager met mooi bericht

De presentator probeert te onderzoeken wat zijn fysieke grenzen zijn. "Nu maak ik dus een uitstapje van een uurtje", vertelt hij. Of het goed voor hem is om een kort tripje te maken, merkt Jan meestal pas achteraf: dan merkt hij hoe zijn lichaam reageert. "Wat ik inmiddels weet, is dat het mentaal wél goed is om heel af en toe iets te hebben om naar uit te kijken", legt Jan uit.

De zanger kan momenteel echt genieten van lichtpuntjes. "Ik lach gelukkig weer, maar ben echt ontzettend voorzichtig. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Net zolang het duurt, tot ik weer de oude ben." Tot slot bedankt Jan iedereen voor alle steun. "In welke vorm dan ook."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Onder de foto krijgt Jan veel reacties van fans. "Wat zie je er goed uit", schrijft iemand. Een ander: "Je ziet er zoveel meer ontspannen uit, Jan."

Jan zat er de laatste tijd zó doorheen dat hij zelfs even opgenomen was in een kliniek in Spanje, om bij te komen. In onderstaande video vertelt hij daar meer over.

Lees meer over
Jan Smit