Het houdt niet op

R. Kelly krijgt opnieuw aanklachten aan zijn broek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPR. Kelly krijgt opnieuw aanklachten aan zijn broek
RTL

De juridische problemen van R. Kelly blijven zich opstapelen. Nog eens twee vrouwen beschuldigen de r&b-zanger van seksueel misbruik, meldt 'TMZ' op basis van rechtbankdocumenten.

Eén van de vrouwen die Kelly nu ook beschuldigt zegt dat ze minderjarig was toen ze door de zanger werd gedwongen tot seks. De anonieme vrouw zou in 2015 onbeschermde seks hebben gehad met Kelly, die zijn bedpartners niet vertelde dat hij herpes had. Ook de tweede vrouw die nu haar verhaal doet zegt dat ze door de zanger is blootgesteld aan de geslachtsziekte.

Honderd elektronische apparaten R. Kelly in beslag genomen
Lees ook

Honderd elektronische apparaten R. Kelly in beslag genomen

Niet alleen de aanklachten van seksueel misbruik zijn toegevoegd aan Kelly's federale zaak in New York. Ook in de nieuwe zaken zou de zanger zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer mensenhandel en afpersing.

Met de nieuwe zaken komt de teller voor Kelly in New York op negen te staan. In Kelly's thuisstaat Illinois wordt de zanger verdacht van nog eens dertien gevallen van seksueel misbruik. In Illinois en Minnesota lopen daarnaast nog onderzoeken naar Kelly.

De zanger wacht de verschillende zaken in hechtenis af. Hij blijft vasthouden aan zijn onschuld, wat zijn advocaat nogmaals herhaalde tegenover TMZ. "Misschien zijn deze vermeende slachtoffers helemaal geen slachtoffers, maar alleen vrouwen die geïnstrueerd zijn", reageerde Doug Anton op de nieuwe aanklachten. "Jaren later, in het #MeToo-tijdperk, claimen ze dat een relatie waaraan ze uit vrije wil zijn begonnen 'slecht' of 'gewelddadig' was."

Lees meer over
R. Kelly