We are the world

William Rutten over tijd waarin we leven: 'Alles voelt angstig'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWilliam Rutten over tijd waarin we leven: 'Alles voelt angstig'
RTL

Fotograaf William Rutten (50) kan maar niet geloven in welke situatie Nederland en de rest van de wereld zich bevinden, zo schrijft hij op Instagram. Hij heeft het gevoel alsof hij elke ochtend ontwaakt uit een nare droom.

“Elke ochtend als ik wakker word, dan lijkt het of ik een nare droom heb gehad en lijkt het een normale dag te worden. Dan komt het onzekere besef weer naar boven waar we nu allemaal in verzeild zijn geraakt”, schrijft William. Hij deelt een foto van een grote groene knop waarbij staat: “Druk hier om de wereld te resetten.”

William Rutten over de geheime fotoshoot voor songfestival
Lees ook

William Rutten over de geheime fotoshoot voor songfestival

William vraagt zich af wat ons allemaal nog meer te wachten staat. “Wat moeten we met al die verschillende informatie, verhalen en ervaringen? Wat is een hoax en wat niet? Een ding is zeker, dit virus discrimineert niet, welke kleur, welk geloof of welke afkomst, we staan hier met zijn allen gelijk in.”

“Alles voelt angstig. Bang om dingen aan te raken, bang om dicht op mensen te staan. Zo’n raar gevoel”, gaat hij verder. “Wat zijn we toch verwend.” Volgens de fotograaf moeten we er het beste ervan maken. “De positieve dingen eruit halen.”

“Zullen we anders gaan leven hierna, dingen meer gaan waarderen?", vraagt hij zich af. "En de wereld? Die is schoner dan ooit. Zelfs de kanalen van Venetië zijn kraakhelder, de uitstoot is bijna weg, volledig smogvrije steden. Worden we even helemaal opnieuw opgestart hier?"

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
William RuttenCoronavirus