verdrietig

Veteraan Peter Bercx opgenomen op de intensive care

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© VideolandVeteraan Peter Bercx opgenomen op de intensive care
RTL

Peter Bercx deed vorig jaar mee aan het programma 'Beau en de veteranen', waarin veteranen met PTSS werden gevolgd tijdens een trip door de wildernis. Presentator Beau van Erven Dorens sprak afgelopen weekend in zijn programma 'Beau Blijft Binnen' met Peters vrouw Sonja, omdat de veteraan is opgenomen op de intensive care met corona.

"Ik lag erbij en ik keek ernaar"

In Beau Blijft Binnen vertelt Sonja over de hel die zij is doorgegaan. "Het is heel heftig geweest, Beau. Het is met geen pen te beschrijven." Zij lag met haar man in het ziekenhuis, op dezelfde kamer zelfs. Daarom zag zij met eigen ogen aan hoe de gezondheid van Peter achteruit ging. "Toen kreeg hij het heel benauwd en daarna was het alleen maar vechten." De veteraan werd naar de ic verplaatst waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht. "Ik lag erbij en ik keek ernaar", vertelt Sonja geëmotioneerd. "Het is een hel. Het is echt niet leuk om te zien."

Vrouw Beau maakt zich grote zorgen om gezondheid zoons
Lees ook

Vrouw Beau maakt zich grote zorgen om gezondheid zoons

Sonja is inmiddels weer thuis en Peters arts houdt haar op de hoogte. "Die zegt dat hij er heel rustig bij lag en dat heeft hij ook laten zien op een foto." Dit weekend kon hij alweer een beetje zelfstandig ademen. "Vandaag hebben we weer een klein beetje hoop gekregen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Beau sprak de week ervoor nog met Peter zelf. Hij lag toen al wel in het ziekenhuis, maar nog niet op de ic. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens