wijze woorden

Arie Boomsma kijkt vol ongeloof naar de wereld om zich heen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPArie Boomsma kijkt vol ongeloof naar de wereld om zich heen
RTL

Arie Boomsma gebruikt deze dagen om na te denken en te zoeken naar een beetje licht in de duisternis. Op Instagram neemt de 46-jarige zijn volgers mee in zijn gedachtegang. 

"In mijn vriendengroep vallen ondernemers om. Hoe lopen zij nu door de supermarkt?"

Volgens Arie zijn mensen deze weken in drie verschillende groepen in te delen: "Een groot deel is bang. Ze kijken je niet aan. Alsof het virus ook door oogcontact verspreid kan worden. Er is de groep die zich zwijgend aan de regels houdt, de situatie ziet als een noodzakelijk kwaad waar we samen doorheen moeten. En je hebt de mensen die relativeren. Ze maken een grapje als je met een cirkel om ze heen loopt, doen alsof het een dansje is. Zo moet het nu hè, lachen ze er verontschuldigend bij", schrijft hij op Instagram.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Arie Boomsma en Videoland houden je fit tijdens coronacrisis
Lees ook

Arie Boomsma en Videoland houden je fit tijdens coronacrisis

Meer dan anders vraagt Arie zich nu af welke factoren bepalen hoe iemand zich in het openbaar gedraagt. Deze week hoorde hij dat de vader van één van zijn beste vrienden kanker heeft. Zijn vriend mag zijn vader nu niet eens meer een knuffel geven. "Een collega verloor vorige week een oom aan het virus. In mijn vriendengroep vallen ondernemers om. Hoe lopen zij nu door de supermarkt?"

De post sluit Arie af met een gedicht van zijn moeder en dat biedt zijn volgers veel steun. Ze reageren dan ook dankbaar en vol begrip onder zijn bericht. "Ik probeer extra vriendelijk en geduld te zijn en iedereen te begroeten met een knikje en een glimlach", laat iemand weten. Andere volgers bedanken hem voor zijn wijze woorden. "Mooi hoe jij verbindingen ziet", laat iemand achter.

Gelukkig kan Arie zijn gedachten af en toe ook verzetten, bijvoorbeeld met yoga. Dat is nu helemaal hot onder mannen. In deze video legt hij er meer over uit:

Lees meer over
Arie Boomsma