Boven jan

Jan Smit vertelt openhartig over burn-out: 'Was helemaal kapot'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJan Smit vertelt openhartig over burn-out: 'Was helemaal kapot'
RTL

Jan Smit (34) is al een tijdje uit de running, maar langzaam maar zeker krabbelt de zanger weer een beetje op. De Volendammer was te gast in het Vlaamse programma ‘Gert Late Night’ en vertelde hierin dat het nog wel even kan duren voordat hij weer helemaal de oude is.

“Het duurt wel heel lang allemaal"

De zanger heeft een moeilijke periode achter de rug. “Ik vind een burn-out een vervelend woord. Maar het klopt wel dat ik te veel hooi op m’n vork heb genomen”, zo vertelde hij. “Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot.” Momenteel gaat het een stuk beter met de zanger, maar helemaal de oude is hij nog niet. “Het duurt wel heel lang allemaal. Ze hebben me gewaarschuwd dat het een à twee jaar kan duren voordat je mentaal weer helemaal de oude bent.” 

Jan Smit belooft 'te gek' songfestivalalternatief
Lees ook

Jan Smit belooft 'te gek' songfestivalalternatief

Net als een groot deel van Nederland zit ook Jan momenteel noodgedwongen thuis vanwege het coronavirus, maar hij ziet dat niet bepaald als een straf: “Ik kan nu gelukkig wel echt de tijd nemen om tot rust te komen.”

Jan liet eind 2019 weten het een tijdje rustiger aan te willen doen en besloot daarop zijn agenda volledig leeg te maken. Ook was de zanger van plan zich volledig te focussen op het presenteren van het Eurovisiesongfestival, maar ook dat gaat tot zijn grote spijt niet door. “Ik vind het bijzonder jammer dat het songfestival geannuleerd is. (…) Het moest ergens mijn comeback worden.”

Lees meer over
Jan SmitGert VerhulstEurovisiesongfestivalBurn-out