hart op de juiste plek

Prins Harry en Meghan helpen na kritiek toch tegen corona

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© GettyPrins Harry en Meghan helpen na kritiek toch tegen corona
RTL

Het werd Harry (35) en Meghan Markle (38) niet in dank afgenomen dat ze 'niets' deden tegen het coronavirus. Het stel steekt de handen nu wel uit de mouwen: de twee gaan als vrijwilligers aan de slag in Los Angeles.

"Ze geven om de meest kwetsbare mensen in onze samenleving"

Harry en Meghan zetten hun beste beentje voor om te helpen tegen het coronavirus, dat in de VS bijzonder hard toeslaat. Daarom hebben ze zich als vrijwilligers aangesloten bij Project Angel Food. De twee hebben aan twintig mensen die kampen met ernstige ziektes maaltijden uitgedeeld. Richard Ayoub, de voorzitter van de organisatie, laat zijn dank blijken in een interview met Entertainment Tonight

William en Kate kijken succes af bij Harry en Meghan
Lees ook

William en Kate kijken succes af bij Harry en Meghan

"Ze hadden meegekregen dat onze chauffeurs het erg druk hadden met het rondbrengen van de maaltijden en wilden hun steentje bijdragen", vertelt Ayoub. Harry en Meghan spendeerden Eerste Paasdag dus in een busje met lang te bewaren eten. Om er zeker van te zijn dat ze geen risico zouden lopen, droeg het koppel maskertjes, handschoenen en hielden ze te allen tijde afstand.

Ayoub is door het dolle heen dat Harry en Meghan hen wilde helpen. "Ze geven om de meest kwetsbare mensen in onze samenleving", vertelt hij. "Onze cliënten vallen in een risicogroep, omdat ze ziektes hebben als diabetes, boven de zestig zijn of een hart- of longaandoening hebben."

Harry belde naast deze werkzaamheden ook met een organisatie die zich buigt over ouders met ernstige kinderen. De Hertog van Sussex wilde hen een hart onder de riem steken, zo is te zien in de video hieronder. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Harry en Meghan hebben onlangs afstand gedaan van hun koninklijke titels en verkasten daarop naar de Verenigde Staten. Het afscheid maakte veel los bij royalty-fans.

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleVrijwilligerVoedselVoedingKoningshuis