corona-uitbraak

Derde vrijlatingsverzoek R. Kelly ook afgewezen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDerde vrijlatingsverzoek R. Kelly ook afgewezen
RTL

Een rechter in Chicago heeft ook het derde verzoek van r&b-zanger R. Kelly (53) voor tijdelijke vrijlating uit gevangenschap afgewezen. De zanger had dat gevraagd uit angst om in de gevangenis in Chicago besmet te raken met het coronavirus, meldt 'Chicago Tribune'.

R. Kelly stelde in plaats van de cel huisarrest met enkelband en het betalen van een borgsom voor, maar zijn verzoek werd opnieuw niet gehonoreerd. Opmerkelijk genoeg werd wel een andere gevangene, een lid van een beruchte straatbende in Chicago, overgeplaatst naar huisarrest. Hij zou een te groot gezondheidsrisico voor medegevangenen in de overbevolkte gevangenis zijn.

Ondanks corona mag R. Kelly gevangenis niet verlaten
Lees ook

Ondanks corona mag R. Kelly gevangenis niet verlaten

Eerdere verzoeken van R. Kelly werden afgewezen omdat toen in die gevangenis nog niemand met het coronavirus was besmet. Inmiddels is ook in de federale gevangenis van Chicago het virus uitgebroken. Volgens Tribune zijn vijfhonderd gedetineerden besmet.

De zanger van een groot aantal hits zit in voorarrest. Hij is aangeklaagd voor afpersing, seksueel misbruik en bezit van kinderporno. Zijn zaak zou aanvankelijk in juli dienen, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld tot september.

Lees meer over
R. Kelly