mooi weer spelen

Paul de Leeuw voelt zich gepasseerd door RTL

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPaul de Leeuw voelt zich gepasseerd door RTL
RTL

Paul de Leeuw (58) had in deze gekke tijden graag troost willen bieden met zijn programma's, maar RTL gaf de voorkeur aan Beau van Erven Dorens. "Dan houdt het op. Dat kunnen niet twee mensen doen", deed hij een boekje open bij 'De Perstribune' van MAX.

"Hier bij RTL zijn er meer gezichten met wie je rekening moet houden"

Paul vindt het jammer dat hij op dit moment niet te zien is op televisie. Omdat Beau elke zaterdagavond het programma Beau Blijft Binnen maakt, is er voor hem geen plek. "Ik had nu graag troostrijke programma’s willen maken (...) je voelt je dan wel gepasseerd, maar dat hoort bij het vak", aldus de grappenmaker. "Ik heb het geaccepteerd en ik heb ook een goed thuisfront. Dan leg je je daarbij neer. Ik ben wel snel in het likken van de wonden en het doorgaan."

Bekroonde Paul de Leeuw-show met René Klijn in de herhaling
Lees ook

Bekroonde Paul de Leeuw-show met René Klijn in de herhaling

Om de leegte te vullen heeft hij een eigen format in het leven geroepen: TV-Quaran-Tine. Met ouderwetse 'houtje-touwtje-televisie' brengt hij zijn kijkers een stukje vreugde in deze gekke tijden. Gewoon vanuit huis. Zo belt hij onder anderen met bekende collega's uit het vak en blaast hij zijn populaire typetjes weer nieuw leven in. 

Paul maakte zo'n anderhalf jaar geleden de overstap van de NPO naar RTL, wat ervoor zorgde dat hij nu minder zekerheid heeft. "Bij de NPO wist ik dat ik wel ingepland zou worden, hier bij RTL zijn er meer gezichten met wie je rekening moet houden."

Eerder dit jaar nam Paul het nog op tegen Linda de Mol.

Lees meer over
Paul de Leeuw