IN DE BRES

Olcay Gulsen over huiselijk geweld in coronacrisis: 'Zoek hulp'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOlcay Gulsen over huiselijk geweld in coronacrisis: 'Zoek hulp'
RTL

Onlangs vertelde Olcay Gulsen (39) in een openhartige docuserie, genaamd 'Olcay & Huiselijk Geweld', over de problemen die zich in haar gezin vroeger voordeden. Haar vader sloeg haar moeder. Door de coronacrisis zijn uiteraard meer mensen thuis en velen denken dat het huiselijk geweld flink is toegenomen. Onder wie Olcay.

"Wees niet bang dat je een bemoeial bent"

In Beau Blijft Binnen vertelt Olcay hoe zij tegen de zaak aan kijkt. Zo heeft de VN de klokken geluid om te melden dat er landen in de wereld zijn waar sprake is van een verdubbeling van het huiselijk geweld. In Nederland is er, voor zover bekend, sprake van lokale en regionale uitschieters, maar niet landelijk. Onbegrijpelijk volgens Olcay.

"Je weet dat een intelligente lockdown kan leiden tot meer spanningen bij mensen thuis, als er al spanning was. Ik kan het met niet voorstellen dat er geen stijging is", zegt ze.

 

Ruud grote steun voor Olcay tijdens serie over huiselijk geweld
Lees ook

Ruud grote steun voor Olcay tijdens serie over huiselijk geweld

"Misschien is een slachtoffer ook niet in staat om hulp te zoeken, juist omdat je nu de hele tijd samen bent. Daarom is het ook belangrijk om, als je iets vermoedt, hulp voor anderen te zoeken", roept Olcay op. "Wees niet bang dat je een bemoeial bent."

Tot slot wil Olcay graag zeggen dat de agressor vaak zelf ook problemen heeft, hoe wrang dat misschien ook klinkt. "Zoek hulp, ook voor de agressor. Het gaat niet vanzelf voorbij." Het hele gesprek tussen Olcay en Beau zie je in de video hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Olcay sprak zelf ook over haar verleden, waarin sprake was van veel geweldpleging. Ze noemde haar leven zelfs 'een hel'.

Lees meer over
Olcay GulsenBeau van Erven Dorens