KONINGSDAG

Koning Willem-Alexander: 'Hou vol, maar op afstand'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVD - Martijn BeekmanKoning Willem-Alexander: 'Hou vol, maar op afstand'
RTL

Deze unieke Koningsdag is afgetrapt door een thuis-versie van het Wilhelmus, gevolgd door een speech van de jarige Koning Willem-Alexander. In zijn speech bedankte hij het volk en legde hij uiteraard nog eens de nadruk op de bestrijding van het coronavirus.

"Hoe bijzonder dat het gelukt is om op afstand van elkaar toch een eenheid te vormen"

Vanwege het coronavirus viert iedereen, inclusief de koninklijke familie, Koningsdag dit jaar thuis. "Hoe bijzonder dat het gelukt is om op afstand van elkaar toch een eenheid te vormen", zegt de koning in zijn toespraak.

Willem-Alexander noemt het een unieke Koningsdag. "En dan vooral uniek omdat ik hoop het de laatste Koningsdag thuis zal zijn."

Koninklijke familie ziet er smashing uit op Koningsdag
Lees ook

Koninklijke familie ziet er smashing uit op Koningsdag

De koning verheugde zich erg op de festiviteiten rondom zijn verjaardag. Hij keek uit naar grote massa's mensen in de straten, een kermis, witte stranden. "Nederland helemaal uit hun dak. Uitbundig feestvierend", aldus de koning.

Tot slot richtte hij zich nog tot het volk, dat hij vroeg om vol te houden in de tijden van corona. "We doen het voor onszelf, maar ook ter bescherming van de zwakken in de samenleving."

Lees meer over
Koning Willem-AlexanderKoningshuisKoningsdag