janken

The Greatest Dancer van Simon Cowell geschrapt na twee seizoenen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPThe Greatest Dancer van Simon Cowell geschrapt na twee seizoenen
RTL

De BBC heeft besloten Simon Cowell's dansshow 'The Greatest Dancer' al na twee seizoenen van de buis te halen. Dat maakte de omroep bekend. Een officiële reden is niet gegeven, maar het programma kampte met tegenvallende kijkcijfers in het tweede seizoen.

"Hoewel er geen plannen zijn voor een verdere serie van The Greatest Dancer, zijn we trots op de show"

Bij de lancering was de show, een wedstrijd voor nog onontdekt danstalent, wel succesvol en werd goed bekeken. Al snel besloot de BBC een tweede reeks shows te maken. Maar afgelopen seizoen vielen de kijkcijfers in het niet bij die van het zeer succesvolle programma The Masked Singer dat door de zender ITV wordt uitgezonden.

Simon Cowell doet gulle donatie om coronacrisis tegen te gaan
Lees ook

Simon Cowell doet gulle donatie om coronacrisis tegen te gaan

Over het schrappen van de show zei een BBC-woordvoerder: "Hoewel er geen plannen zijn voor een verdere serie van The Greatest Dancer, zijn we trots op de show en willen we iedereen bedanken die betrokken is bij het brengen van zoveel gedenkwaardige momenten op BBC One."

Simon kwam onlangs overigens wel positief in het nieuws nadat hij aankondigde een kleine 1,5 miljoen euro te doneren aan een aantal goede doelen dat hard getroffen is door de coronacrisis. Het X Factor-jurylid stelde dat hij er "kapot" van is dat vele organisaties in geldnood zitten en noodgedwongen hebben moeten stoppen.

Lees meer over
Simon CowellTv-programmaTelevisieDans