75 jaar vrijheid

Vrijheidsambassadeur Roxeanne Hazes is ervaring rijker

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVrijheidsambassadeur Roxeanne Hazes is ervaring rijker
RTL

Roxeanne Hazes (27) mist als Ambassadeur van de Vrijheid op Bevrijdingsdag dan misschien festivals en evenementen, ze is wel een mooie ervaring rijker. De zangeres gaf een optreden op het balkon van het Haarlemse provinciehuis en vond dat erg bijzonder.

"Als er dan niemand meegaat dan gaat er toch iets niet goed"

Het plein was vrijwel leeg tijdens haar akoestische miniconcert, dat eerder plaatsvond en dinsdag werd uitgezonden. Wel genoot één fan luid klappend van Roxeannes nummers 'Bonnie & Clyde', 'Kapot' en 'Ik was toch je meisje'. "Schattig", zegt de zangeres dinsdag op NPO Radio 2.

Dit is de grootste angst van Roxeanne Hazes
Lees ook

Dit is de grootste angst van Roxeanne Hazes

"Het was heel bijzonder en ook wel heel erg raar", aldus Roxeanne. De locatie vond de zangeres ook mooi. "Je kijkt aan tegen een leeg veld en dat is raar, maar heeft tegelijkertijd ook iets sereens."

Optreden zonder een publiek is nog wel wennen. Vooral het feit dat er geen reactie komt, mist ze. "Als er dan niemand meegaat dan gaat er toch iets niet goed."

Ook Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid en namen een optreden op in Haarlem. Deze zijn dinsdag te zien tijdens het alternatieve Bevrijdingsfestival bij NPO 3FM. De zangeres, rapper, het dj-duo en dj-trio namen ook minidocumentaires op over wat vrijheid voor hen betekent.

Lees meer over
Roxeanne Hazes