tweede thuis

Prinses Margriet heeft speciale boodschap voor Canadezen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube-kanaal Netherlands in CanadaPrinses Margriet heeft speciale boodschap voor Canadezen
RTL

Prinses Margriet heeft op Bevrijdingsdag een speciale boodschap opgenomen voor de bevolking van Canada. In de videoboodschap staat ze stil bij 75 jaar bevrijding.

"Wanneer ik u bezoek, geeft Canada me altijd het gevoel dat ik thuiskom"

Prinses Margriet, zelf geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Canadese Ottowa, zou later deze maand naar Canada afreizen. Hier zou ze samen met haar man Pieter van Vollenhoven Canadezen bedanken voor hun inzet tijdens de oorlog. De prinses zou ook veteranen ontmoeten. Het geplande bezoek gaat vanwege de coronacrisis niet door.

Prinses Margriet onder de indruk van medewerkers Rode Kruis
Lees ook

Prinses Margriet onder de indruk van medewerkers Rode Kruis

"Zoals u weet, vond mijn familie een veilige schuilplaats in Ottawa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat ik geboren ben in Ottawa voel ik me bijzonder sterk verbonden met uw land. Wanneer ik u bezoek, geeft Canada me altijd het gevoel dat ik thuiskom. Mijn tweede thuis", vertelt ze in de video. "Canada's gastvrijheid voor mijn familie en Canada's sleutelrol in de bevrijding van mijn land van de nazi-bezetting liggen ten grondslag aan de speciale banden tussen onze beide landen tot vandaag de dag."

Lees meer over
Prinses Margriet