hard pass

Zelf meedoen aan songfestival? Chantal Janzen peinst er niet over

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZelf meedoen aan songfestival? Chantal Janzen peinst er niet over
RTL

Hoewel ze maar al te graag op het podium staat om te presenteren en soms een liedje te zingen, lijkt zelf meedoen aan het Eurovisiesongfestival Chantal Janzen (41) maar niets. Dat vertelt ze aan het 'AD.'

"Daar hoef ik geen seconde over na te denken"

Chantal wordt aanstaande zaterdag vergezeld door Edsilia Rombley en Jan Smit tijdens de speciale Eurovisiesongfestival-uitzending Shine A Light. Een hele eer, maar ze wil zelf nooit meedoen aan het liedjesfestijn. "Daar hoef ik geen seconde over na te denken", zegt ze. "Ik had nooit de ambitie om als mezelf op te treden. (...) Ik zou ook meteen de zenuwen hebben als ik moest optreden, dat heb ik niet voor de presentatie."

Chantal Janzen is bang voor commentaar Graham Norton
Lees ook

Chantal Janzen is bang voor commentaar Graham Norton

Tijdens het vragenvuur van AD krijgt Chantal lastige stellingen voor de kiezen. Is ze bijvoorbeeld een grotere fan van Duncan of van Jeangu? "Duncan", zegt ze. Al heeft ze er wel een duidelijke reden voor: zo heeft ze Jeangu 'pas één keer ontmoet' en doet Duncan haar 'denken aan de magie van het songfestival'. Chantal keek samen met haar zoon James de finale waarin Duncan won. "Dat magische van live-tv. Vooral daarom wilde ik als kind graag tv gaan maken."

Ook moet Chantal kiezen tussen haar medepresentatoren Jan en Edsilia. "Heel gemeen", vindt ze. "Jan, omdat ik hem ontzettend dapper vond in het afgelopen jaar." Dat heeft natuurlijk te maken met de burn-out waarmee hij thuiszat. Die situatie is herkenbaar voor Chantal, omdat haar man 'jaren geleden' hetzelfde had. "Dat is heftig voor jezelf en de mensen om je heen. Jan is daar heel goed mee omgegaan, ik vind het knap dat hij er zo open over was."

Het blijft ook nog even de vraag wat Chantal aan zal trekken tijdens het Eurovisiesongfestival. In de video hieronder geeft ze alvast een tipje van de sluier.

Lees meer over
Chantal JanzenEurovisiesongfestivalMuziekTv-programmaTelevisie