tranendal

Renate Gerschtanowitz brengt ode aan Guusje Nederhorst

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Renate Gerschtanowitz brengt ode aan Guusje Nederhorst
RTL

Het is alweer 16 jaar geleden dat Guusje Nederhorst overleed op 34-jarige leeftijd. Renate Gerschtanowitz (40) was goede vriendinnen met de 'GTST'-actrice en herdenkt haar op Instagram.

"Je moest eens weten wat je hebt nagelaten"

Renate is al zo'n twintig jaar gelukkig met haar grote liefde Winston. Toen de twee elkaar leerden kennen was Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Guusje de 'overbuuf' van de Goudkust-acteur. Ze waren ook nog eens goede vrienden van elkaar geworden. Renate omschrijft Guusje als een 'open, vrolijke en lieve vrouw' in haar ode op Instagram. 'Zo zal ze altijd in mijn herinnering zitten', aldus de presentatrice. 

Renate Verbaan heeft ook ziekte van Pfeiffer
Lees ook

Renate Verbaan heeft ook ziekte van Pfeiffer

Guusje's nalatenschap is onder andere haar kinderboekenreeks Woezel en Pip, waar de kindjes van Renate en Winston erg van hebben genoten in hun jongere jaren. 'Ze was er toen inmiddels al niet meer, maar tijdens het voorlezen hoorde je Guusje en haar fantasie', schrijft de presentatrice. De verhalen van de overleden actrice zijn opnieuw uitgebracht in een 'bijzonder' jubileumboekje. 'Ik blader er met weemoed en een lach op mijn gezicht doorheen', aldus Renate. 'Je moest eens weten wat je hebt nagelaten', laat ze aan Guusje weten. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Onlangs besloot Renate weg te gaan bij SBS. Ze vertelde aan RTL Boulevard over haar toekomstplannen in de video hieronder. 

Lees meer over
Renate GerschtanowitzRenate VerbaanWinston GerschtanowitzGuusje NederhorstLiefdeDoodInstagram