met de wind door de haren

Koningin Máxima bezoekt museum op de fiets

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoningin Máxima bezoekt museum op de fiets
RTL

De verlengde Volvo kon vandaag even in de garage blijven staan: koningin Máxima nam tijdens een werkbezoek aan het Kunstmuseum Den Haag gewoon de fiets.

Onze koningin bezocht het museum nadat het elf weken gesloten was. Ze sprak met medewerkers, onder wie conservatoren en de werknemers die verantwoordelijk zijn voor het naleven van de coronamaatregelen. Een algemene richtlijn voor bezoekers is om vooral lokaal uitjes te maken, daarom bezocht Máxima een museum in eigen stad en kon ze dus meteen de fiets als vervoermiddel gebruiken.

Máxima draagt H&M-jurk tijdens digitale toespraak
Lees ook

Máxima draagt H&M-jurk tijdens digitale toespraak

In het museum bezocht onze koningin de tentoonstellingen Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary en Breitner vs Israels - Vrienden en rivalen. De expositie van schilderijen van George Hendrik Breitner en Isaac Israels gaat over de rivaliteit tussen de schilders en vrienden en hun ontwikkelingen in de schilderkunst. 

De tentoonstelling over Koninklijk Blauw laat iconisch aardewerk uit Delft zien en richt zich op de periode 1689-1702, waarin stadhouder Willem III en Mary II Stuart veel Delfts Blauw lieten vervaardigen.

De afgelopen maanden legde Máxima naast fysieke, ook veel digitale bezoekjes af.

Lees meer over
Koningin Máxima