protest

John Boyega dankbaar voor support na emotionele BLM-speech

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn Boyega dankbaar voor support na emotionele BLM-speech
RTL

John Boyega heeft op Instagram iedereen bedankt voor de steun die ze hem hebben gegeven na zijn emotionele speech tijdens een Black Lives Matter-protestmars. De 28-jarige acteur liep deze week mee met een protest tegen politiegeweld, en sprak zich daarbij uit over de uitdagingen waar zwarte mensen in de maatschappij mee te maken hebben.

"Dit is een intense periode voor onze gemeenschap, en het meest belangrijke voor ons om dit momentum te houden is om niet te vergeten hoe belangrijk het is om oplossingen te zoeken op lange termijn"

"Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde en steun die jullie met mij hebben gedeeld de afgelopen dagen, ook al heb ik niks gedaan om die eer te behalen, en heb ik sowieso nog niet genoeg gedaan," begint de Star Wars-acteur zijn betoog. "Dit is een intense periode voor onze gemeenschap, en het meest belangrijke voor ons om dit momentum te houden is om niet te vergeten hoe belangrijk het is om oplossingen te zoeken op lange termijn. Voor het belang van onze generatie, en de volgende."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Disney staat volledig achter Star Wars-acteur John Boyega
Lees ook

Disney staat volledig achter Star Wars-acteur John Boyega

De acteur gaf aan dat hij niet zeker wist of hij nog een carrière zou hebben na zijn speech. De filmwereld sprak echter massaal zijn steun uit voor de acteur. "Ik zou weer met John Boyega werken en ik roep andere niet-zwarte filmmakers op om ook achter hem te staan", zo twitterde Matthew A. Cherry, die vorig jaar een Oscar won voor de regie van de korte animatiefilm Hair Love. Dat deden vervolgens talloze collega's zoals Jordan Peele, Chris Miller, Tracy Y. Oliver en Lin Manuel Miranda. Ook Disney stond volledig achter de acties van John en noemde hem een held.

De dood van George Floyd houdt wereldwijd de gemoederen bezig. Zijn ex-vriendin vroeg om gerechtigheid voor de overleden vader van haar dochter.

Lees meer over
George Floyd