goede tijden, zomer tijden

Jim Geduld vertelt de waarheid over gedwongen vertrek bij GTST

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Jim Geduld vertelt de waarheid over gedwongen vertrek bij GTST
RTL

Het leven heeft Jim Geduld (55) zeker niet gespaard. In 1999 moest de acteur 'Goede Tijden, Slechte Tijden' verlaten, omdat hij worstelde met een alcohol- en cocaïneverslaving. In een nieuwe aflevering van 'Goede Tijden, Zomer Tijden' vertelt hij dat er geen andere optie was.

"Ik kwam regelmatig te laat, een paar keer kwam ik zelfs helemaal niet opdagen"

Tegenover presentatrice Froukje de Both doet de acteur een boekje open over de duistere periode in zijn leven. Volgens de soapie zat hij al langere tijd niet lekker in zijn vel en had hij al bij verschillende psychologen aangeklopt, maar het zette maar niet door. Jim blikt terug op zijn tijd in Meerdijk: "Ik kwam regelmatig te laat, een paar keer kwam ik zelfs helemaal niet opdagen." 

Nu noemt hij zijn acties ronduit asociaal en allesbehalve collegiaal, maar destijds voelde hij dat niet zo. "Als je in je verslaving gevangen bent, denk je maar aan één ding: gebruiken", legt hij uit.

GTST-tortelduifjes Dorian en Bertrie moesten relatie geheimhouden
Lees ook

GTST-tortelduifjes Dorian en Bertrie moesten relatie geheimhouden

Toen het niet langer meer ging, kreeg hij de bons. Hierover zegt hij: "Ik ben twee keer bij de productie geweest en die zeiden: 'we weten dat je een probleem hebt, werk eraan. En als het nog één keer voorkomt dan moeten we je eruit schrijven.'" Daarna ging het weer een tijdje goed, maar oude gewoontes leer je niet zo makkelijk af. "Toen móést het doek vallen. Het was een hele moeilijke en kwetsbare periode, maar ik heb gelukkig goede mensen om mij heen gehad, die hebben mij daar echt doorheen geholpen", aldus Jim.

Goede Tijden, Zomer Tijden zal gedurende de zomerstop de fans blijven verrassen door terug te blikken op memorabele momenten én vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Het programma is iedere vrijdag te zien op RTLBoulevard.nl, GTST.nl en bij RTL XL. Vanaf 12 juni zijn de eerste twee afleveringen ook te zien bij Videoland. Goede Tijden, Zomer Tijden wordt mede mogelijk gemaakt door Perfectly Basics.

In de volgende uitzending van Goede Tijden, Zomer Tijden zijn Ferry Doedens en Fajah Lourens te gast. Dan praten de soapacteurs met Froukje de Both onder andere over het eerste homohuwelijk in de Nederlandse soapgeschiedenis en Fajah doet een boekje open over de échte reden van haar vertrek.

Alles van Goede Tijden, Zomer Tijden kun je hier zien.

Lees meer over
GTST