daar ga je

Omstreden column levert Angela de Jong kritiek op van collega's

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPOmstreden column levert Angela de Jong kritiek op van collega's
RTL

Akwasi (32) en Femke Halsema (54) kregen de wind van voren in de column van Angela de Jong (44). De columnist van 'Algemeen Dagblad' deed uitspraken over racisme en seksisme, maar die komen haar nu duur te staan en vallen allesbehalve goed bij haar collega's.

"Misselijkmakend en ontzettend frustrerend"

Angela maakte in haar column opmerkingen over racisme in Nederland. Hierbij haalde ze Akwasi's optreden bij Beau aan. De columnist is van mening dat het lijkt alsof Nederland 'door en door verrot' is, als je de televisie mag geloven. Maar vooral over de volgende uitspraak vallen velen: 'Ik voel me als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan, zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat.' 

Angela de Jong duikt in Akwasi-ophef in nu al omstreden column
Lees ook

Angela de Jong duikt in Akwasi-ophef in nu al omstreden column

En dat bevalt Angela's collega's allesbehalve. Christian Born, redacteur voor de tech-afdeling van het AD, kan nauwelijks geloven wat hij leest in haar column. 'Misselijkmakend en ontzettend frustrerend dat dit gepubliceerd wordt op de site waar ik dagelijks voor werk', vertelt hij op Twitter. Christian is bij lange na niet de enige die over de woorden van Angela valt en op Twitter zijn mening geeft. 'Angela haalt met één zin haar eigen column en haar geloofwaardigheid onderuit', stelt een ander. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Angela de JongRacismeSeksisme