and the winner is...

Organisatie Oscars hakt knoop door rondom uitreiking

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Organisatie Oscars hakt knoop door rondom uitreiking
RTL

De uitreiking van de Oscars vindt volgend jaar twee maanden later dan gepland plaats. De prestigieuze filmprijzen worden in plaats van op 28 februari ,op 25 april uitgereikt, maakte organisator The Academy of Motion Picture Arts and Sciences maandag bekend.

"Onze hoop is door de periode dat films in aanmerking kunnen komen te verlengen en de datum te verplaatsen"

Al langer werd gefluisterd dat 'de Oscars' vanwege de coronacrisis zouden worden verplaatst. Eerder maandag meldden verschillende Amerikaanse media al op basis van bronnen dat de prijzenregen met twee maanden zou worden uitgesteld.

Natalie Portman krijgt heftige kritiek op outfit bij Oscars
Lees ook

Natalie Portman krijgt heftige kritiek op outfit bij Oscars

De belangrijkste reden om de Oscars te verplaatsen, is om filmmakers die vanwege de coronacrisis vertraging opliepen toch een kans te geven. "Onze hoop is door de periode dat films in aanmerking kunnen komen te verlengen en de datum te verplaatsen, filmmakers de flexibiliteit te geven om hun films af te maken en uit te brengen zonder ze te straffen voor iets waar ze geen controle over hebben", aldus de president en CEO van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences in een verklaring.

De uitreiking werd slechts drie keer eerder uitgesteld. In 1938 vanwege een overstroming in Los Angeles, in 1968 na de moord op Martin Luther King en in 1981 na de mislukte moordpoging op president Ronald Reagan.

Lees meer over
Oscars