covid-19

Britse prins Charles kampt nog altijd met naweeën coronavirus

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBritse prins Charles kampt nog altijd met naweeën coronavirus
RTL

Prins Charles (71) is sinds afgelopen maart zijn reuk- en smaakvermogen kwijt. De royal kampte toen met een milde vorm van het coronavirus. Dat vertelde de Brit volgens 'Daily Mail' dinsdag tegen de medewerkers van het Gloucestershire Royal Hospital.

"Ik heb ze niet kunnen knuffelen, maar hen alleen al zien was een geweldige traktatie"

Nog altijd is zijn reuk en smaak niet optimaal, stelt de eerste in lijn voor de Britse troonopvolging. De 71-jarige had te kampen met een mildere versie van het virus, maar besloot zichzelf alsnog te isoleren van de buitenwereld. "Het is een gekke, frustrerende en stressvolle situatie, waarin de aanwezigheid van familie en vrienden niet langer mogelijk is en de structuur van het dagelijks leven plotseling wegvalt", stelde Charles eerder in een video op social media.

Prins Charles wil knuffelen met queen Elizabeth
Lees ook

Prins Charles wil knuffelen met queen Elizabeth

Camilla en Charles zaten uiteindelijk drie maanden in isolatie. Hun bezoek aan het ziekenhuis was de eerste keer dat de koninklijke familie zich weer in het openbaar liet zien sinds de lockdown van 23 maart. Camilia is vooral blij om haar kleinkinderen weer te zien. Hierover zei ze: "Ik zag ze afgelopen weekend voor de eerste keer. Ik heb ze niet kunnen knuffelen, maar ze alleen al zien was een geweldige traktatie."

Met het versoepelen van de maatregelen hebben de royals er deze week voor gekozen om een stap te zetten in de richting van 'het nieuwe normaal'. Te beginnen met een reeks openbare evenementen. Zo verwelkomen ze donderdag de Franse president Emmanuel Macron en bezoeken ze de Gloucester-kazerne, om te zien hoe militair personeel op Covid-19 werd getest voordat ze naar het buitenland vertrokken. 

Lees meer over
Koning Charles