Kötter met koters

Kim Kötter maakt na achttien jaar carrièreswitch

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKim Kötter maakt na achttien jaar carrièreswitch
RTL

Kim Kötter organiseert al sinds jaar en dag alle Miss Nederland-verkiezingen, maar heeft na achttien jaar het stokje overgedragen. Een moeilijk besluit, maar een waar ze volledig achter staat, zo vertelt ze aan ‘De Telegraaf’.

"Het was een fantastische tijd, maar op een gegeven moment heb ik besloten om te stoppen"

“Ik doe dit al ruim achttien jaar, organiseerde de Miss Overijssel-verkiezingen en sinds 2009 de landelijke Missverkiezingen in Nederland en Duitsland. Het was een fantastische tijd, maar op een gegeven moment heb ik besloten om te stoppen”, zo deelt ze mee.

Kim Kötter schreeuwt haar liefde voor Jaap Reesema van de daken
Lees ook

Kim Kötter schreeuwt haar liefde voor Jaap Reesema van de daken

Kim stelt dat de verkiezingen 'haar kindjes' zijn geworden. "Daardoor had ik geen tijd en ruimte meer om iets voor mezelf op te zetten. Ik ben nu bezig met het opstarten van een nieuw bedrijf dat onder meer raakvlakken heeft met lifestyle. Verder heb ik mijn wekelijkse vlog en ontwikkel ik tv-formats voor YouTube waar ik de handen aan vol heb. De tijd is er nu rijp voor.”

Inmiddels heeft Monica van Ee het stokje van haar overgenomen. “Het was (...) wel goed dat Kim op een gegeven moment is gestopt", laat zij weten. "Alles liep door elkaar en ze werd ook in haar tv-werk altijd geassocieerd met haar missverkiezingen. Ik denk dat het goed is dat Kim nu deze keuze heeft gemaakt.”

Het besluit om te stoppen heeft volgens Kim niks te maken met de bergen kritiek die ze geregeld over zich heen krijgt via Instagram. Zo krijgt ze regelmatig te maken met negatieve reacties om haar uiterlijk en het delen van foto's van haar zoontjes. "Ik vind het jammer dat mensen uit jaloezie op deze wijze op social media op mijn berichten reageren."

Lees meer over
Kim KötterJaap Reesema