on hold

Langverwachte film Robert Pattinson in hoofdrol van releaselijst

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Warner BrosLangverwachte film Robert Pattinson in hoofdrol van releaselijst
RTL

Producent Warner heeft de langverwachte film 'Tenet' van de Amerikaanse releaselijst gehaald. Het is onbekend wanneer de grote sf-film van regisseur Christopher Nolan (49) nu zal worden uitgebracht. Dat meldt vakblad 'Variety'.

Tenet zou in principe vanaf 12 augustus in de bioscopen te zien zijn. De film was echter al meerdere malen uitgesteld omdat veel Amerikaanse bioscopen vanwege de coronacrisis nog niet open zijn of hun deuren weer hebben gesloten. De regisseur stelde eerder deze week nog dat zijn film absoluut deze zomer uit zou komen, maar Warner stelde dat het van groter belang is dat bezoekers de film veilig kunnen gaan zien, zonder het risico besmet te worden met het coronavirus.

Robert Pattinson blaast magnetron op tijdens interview
Lees ook

Robert Pattinson blaast magnetron op tijdens interview

Het lijkt erop dat Tenet ook niet half augustus in Nederland zal uitgaan. Het uitstellen van de film in Europa zou een flinke klap zijn voor de Europese bioscopen, die staan te springen om nieuwe films om te vertonen.

Over Tenet, die 200 miljoen dollar kostte om te maken, is inhoudelijk nog niet veel bekend. De hoofdrollen worden gespeeld door Robert Pattinson, John David Washington en Michael Caine. De film is gedraaid door de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

De coronacrisis heeft Hollywood heel hard getroffen. Analisten voorspellen dat de filmsector uiteindelijk over dit jaar 70 procent minder inkomsten genereert dan in 2019. Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen.

De afgelopen maanden zijn ook veel andere grote films, zoals de James Bond-film No Time To Die, Marvels Black Widow en de actiethriller Fast & Furious 9 vanwege de coronacrisis maanden of zelfs een jaar uitgesteld.