muur afbreken

Marieke Elsinga en vriend doen rustig aan: vertrouwen kost tijd

Door RTL Boulevard/&C··Aangepast:
© ANPMarieke Elsinga en vriend doen rustig aan: vertrouwen kost tijd
RTL

Marieke Elsinga mag zich naast presentatrice en radio-dj nu ook columnist noemen. De 34-jarige heeft vanaf deze maand een vaste column in het tijdschrift '&C'. Haar vriend wordt meegesleurd in haar vuurdoop.

"Het gaat stap voor stap, maar nu heb ik de leukste, liefste en lekkerste vriend"

In haar eerste schrijfsel heeft Marieke het over het leven als single, al valt ze er zelf tegenwoordig niet meer onder. Meer dan dertien jaar lang ging ze alleen door het leven - de gezellige onderonsjes met Mark Rutte niet meegeteld. 'Nu klinken die dertien en een half jaar opeens heel zuur, sneu en vol onvervulde verlangens. Maar niks is minder waar', aldus Marieke.

Volgens de presentatrice heeft ze de afgelopen jaren juist enorm veel geleerd. 'Nee, vrijgezel zijn was echt geen straf, hoor.'

Marieke Elsinga vindt mondkapjes 'een beetje creepy'
Lees ook

Marieke Elsinga vindt mondkapjes 'een beetje creepy'

Toch snakte ze naar iemand die eens aan haar vroeg hoe haar dag was of gezellig 's avonds met haar op de bank zou ploffen. 'Ik weet nog dat ik mezelf eens wijsmaakte dat ‘die ene date’ mijn vriend zou worden als ik tussen zijn huis en dat van mij zeven rode auto’s tegenkwam', zegt ze gekscherend.

En toen, een halfjaar geleden, was het ineens raak. 'Na dertien en een half jaar moest er een flinke muur worden afgebroken. Het kost tijd om erop te vertrouwen dat er geen ‘Ik vind je heel leuk, maar...’ komt. Het gaat stap voor stap, maar nu heb ik de leukste, liefste en lekkerste vriend.'

De nieuwe &C met de column van Marieke ligt vanaf woensdag in de winkel.

Lees meer over
Marieke Elsinga