EEN OP EEN

K3-componist beschuldigt zangeres van plagiaat

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPK3-componist beschuldigt zangeres van plagiaat
RTL

Miguel Wiels (47), componist van meidengroep K3, weet zeker dat het liedje 'Sangria' van de Maltese zangeres Emma Muscat is gekopieerd van het door hem geschreven 'Tele-Romeo'. Dat vertelt Miguel tegen 'Dag Allemaal'.

"De gelijkenis is héél groot"

"De gelijkenis met 'Tele-Romeo' is héél groot", zegt Miguel. Samen met Studio100, de producent van K3 beraadt hij zich over het al dan niet nemen van rechterlijke stappen. Benieuwd naar de gelijkenis tussen de nummers? Het lied van Emma Muscat hoor je hieronder. Vanaf 40 seconden is de gelijkenis met 'Tele-Romeo' goed te horen.

K3 wil met nieuw nummer de zomer in huis halen
Lees ook

K3 wil met nieuw nummer de zomer in huis halen

Niet al te lang geleden was K3 zelf echter eveneens betrokken in een plagiaatzaak: Miguel zelf werd toen van plagiaat werdbeschuldigd. Het nummer 'Altijd Blijven Dromen' zou namelijk wel érg veel lijken op het lied 'Never Really Over' van Katy Perry.

Daar zeiden de K3-meiden het volgende over tegen Shownieuws: "Er zijn zoveel nummers op de wereld. Welk nummer je ook kiest, je kunt altijd wel twee vinden die op elkaar lijken."

Alweer een ruim jaar geleden vierde K3 op spetterende wijze haar twintigjarig jubileum. Je ziet het in de video hieronder.