episode 1

Kim Kardashian voor het eerst open over Kanye's stoornis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKim Kardashian voor het eerst open over Kanye's stoornis
RTL

Kanye West (43) probeert president te worden van de Verenigde Staten en doet ondertussen nogal aparte uitspraken op Twitter. Het zou allemaal onderdeel zijn van een manische episode, veroorzaakt door zijn bipolaire stoornis. Kim Kardashian (39) reageert in haar Instagram Stories voor het eerst op zijn mentale gezondheid.

"Ik begrijp dat Kanye kritiek krijgt"

Het lijkt niet heel lekker te gaan met Kanye. Het is alom bekend dat de rapper lijdt aan een bipolaire stoornis, maar hij wil geen medicijnen slikken. Zijn vrienden en familie zouden zich zorgen maken, omdat hij een manische episode zou hebben. Dit zou bovendien de reden zijn van zijn verwarrende tweets en dat hij zich kandidaat stelt voor het Amerikaanse presidentschap. Zijn vrouw Kim reageert voor het eerst op zijn stoornis en de hevige reacties van mensen op social media. 

Kanye West: 'Ik wil al een jaar een scheiding'
Lees ook

Kanye West: 'Ik wil al een jaar een scheiding'

'Zoals velen van jullie weten heeft Kanye een bipolaire stoornis', begint Kim op Instagram. 'Als iemand in je leven dat heeft, weet je hoe ongelooflijk ingewikkeld en pijnlijk het is om dit te begrijpen.' Ze geeft aan 'nooit publiekelijk' te hebben gesproken hierover 'omdat ik mijn kinderen wil beschermen en Kanye’s privacy omtrent zijn gezondheid wil respecteren'. Toch vindt ze het tijd om erover te praten, 'om zo het stigma en misvattingen over mentale gezondheid te verbeteren'.

© Instagram @kimkardashian

Kim geeft aan 'machteloos' te zijn in de situatie, omdat Kanye 'geen minderjarige' is. Bovendien geeft ze aan dat mensen op social media nogal 'oordelend zijn en niet begrijpen dat de persoon zelf moet meewerken op hulp te krijgen', hoe graag ze dat ook anders zou willen zien. 'Ik begrijp dat Kanye kritiek krijgt, omdat hij een publiek figuur is en zijn acties soms sterke meningen en emoties oproepen', gaat Kim verder. Kanye is volgens haar een 'briljant, maar gecompliceerd' persoon. 

© Instagram @kimkardashian

De dood van Kanye's moeder Donda in 2007 zou niet meehelpen in deze situatie. 'Daarnaast moet hij dealen met de druk en isolatie die alleen maar wordt uitvergroot door zijn bipolaire stoornis', vertelt Kim. 'De mensen die dichtbij hem staan, kennen zijn hart en begrijpen dat zijn uitspraken niet altijd overeenkomen met zijn intenties.' Zijn grote dromen en creatieve ideeën zijn 'onderdeel van zijn genialiteit', vindt ze. 

© Instagram @kimkardashian

Kim roept op om als samenleving 'beter om te gaan met psychische stoornissen'. De realityster hoopt op ieders 'medeleven en empathie', zodat ze zich samen met haar gezin 'hier doorheen kan slaan'. In de video hieronder zie je alles over Kanye's mentale problemen en de grote zorgen hierom bij zijn vrienden, familie en fans. 

Lees meer over
Kim KardashianKanye WestZiektes en aandoeningenInstagramSociale MediaGeestelijke gezondheidszorg