voet bij stuk

Paris Jackson ontkent fel dat Michael kindermisbruiker was

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPParis Jackson ontkent fel dat Michael kindermisbruiker was
RTL

Paris Jackson (22) zal het altijd blijven opnemen voor haar vader Michael. De overleden King of Pop werd meermaals beschuldigd van kindermisbruik, maar volgens zijn dochter zijn het allemaal leugens. Dat blijkt uit een nooit eerder vertoond interview uit 2012.

"Hij is onschuldig en was altijd een lieverdje"

Michaels dochter liet in 2012 duidelijk blijken hoe zij denkt over de claims dat haar vader een kindermisbruiker was. "Veel mensen waren jaloers op hem", vertelt Paris toen ze 14 was in het nooit vertoond interview. "Ze doen er alles aan om hem neer te halen met geruchten of rechtszaken. Iedereen wil iets van hem. Ik zal hem altijd blijven verdedigen." Paris sprak in het interview over de aantijgingen die haar jeugdvriend Gavin Arvizo maakte over haar vader. 

Ex-manager Michael Jackson moet nog 3 miljoen krijgen
Lees ook

Ex-manager Michael Jackson moet nog 3 miljoen krijgen

In 2005 werd Michael beschuldigd van kindermisbruik door Gavin, maar hij werd door de rechtbank vrijgesproken. "Mijn vader vertelde dat er veel slechte personen rondlopen", aldus de 14-jarige Paris. "Hoe ouder ik word, hoe meer ik dat begrijp." Volgens haar 'kende niemand' haar vader echt. "Hij was heel normaal. Ik zou hem omschrijven als een duif (...) Hij is onschuldig en was altijd een lieverdje." 

Paris heeft verder nooit gereageerd op de seksuele mishandelingclaim rondom haar vader. Wade Robson en James Safechuck kwamen vorig jaar met de documentaire Leaving Neverland, maar Michaels team heeft altijd zijn onschuld volgehouden. "Hij was fantastisch", concludeert Paris in het interview. "Hij was zo vriendelijk. Echt de liefste man ooit." 

De docu Leaving Neverland liet kijkers achter met een bittere nasmaak, maar niet iedereen geloofde het verhaal van de jongens. In de video hieronder zie je waarom. 

Lees meer over
Paris JacksonMichael JacksonKindermishandelingSeksueel misbruikMuziekVader