willeke wil wel

Willeke Alberti: 'Ik werd verliefd op alle tegenspelers'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWilleke Alberti: 'Ik werd verliefd op alle tegenspelers'
RTL

In een nieuw interview blikt Willeke Alberti (75) terug op haar tijd als Marleen Spaargaren in 'De Kleine Waarheid'. In haar tijd gingen de opnames er heel anders aan toe dan tegenwoordig, maar gelukkig had ze altijd één talent waarop ze kon rekenen: dat ze iedere keer verliefd werd op haar tegenspelers. Dat vertelt ze in gesprek met 'Veronica Magazine'.

"Handig, want daardoor zag het er altijd oprecht uit"

"In die tijd werden er vaak ellenlange takes opgenomen, dus repeteren was ontzettend belangrijk", vertelt Willeke, die twee jaar aan de serie werkte met het team. Toch was ze altijd de eerste die de tekst in haar hoofd had gestampt. "Ik had die controle nodig om te kunnen spelen. Het enige natuurtalent dat ik bezat, was dat ik verliefd werd op alle tegenspelers waar mijn personage ook verliefd op werd. Handig, want daardoor zag het er altijd oprecht uit."

Willeke Alberti geniet weer van haar kleinkinderen
Lees ook

Willeke Alberti geniet weer van haar kleinkinderen

Willeke had destijds amper acteerervaring en leerde in de praktijk. Dat ze niet alleen verliefd leek op meubelmaker Jan Engelmoer (John Leddy) en beeldhouwer Jos Boswinkel (Coen Flink), maar het blijkbaar ook was, werkte dus in haar voordeel. "Máár, er is nooit sprake geweest van een verhouding. Met de hand op mijn hart."

Inmiddels zit Willeke Alberti alweer 60 jaar in het vak en dit viert ze met haar kinderen, zoals te zien is in onderstaande video.

Lees meer over
Willeke Alberti