Not the world's greatest

R. Kelly 'uit bescherming' in isoleercel geplaatst

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPR. Kelly 'uit bescherming' in isoleercel geplaatst
RTL

Zanger R. Kelly (53) is in de isoleercel geplaatst nadat hij eerder werd aangevallen door een medegevangene. Dat zegt de advocaat van de gevallen artiest, meldt 'Page Six'.

"Dat is de enige plek waar ze hem kunnen beschermen"

"Dat is de enige plek waar ze hem kunnen beschermen", zei advocaat Steven Greenberg. De zanger werd woensdag in zijn cel aangevallen door een gefrustreerde medegevangene. "Elke keer dat er een pro-R. Kelly protest plaatsvindt buiten de gevangenis, gaat de hele faciliteit in lockdown." Als dat gebeurt kunnen de gevangenen bijvoorbeeld niet douchen. "De gevangenen krijgen daar al weinig de kans voor, dus worden ze boos."

Kelly kwam zonder ernstige verwondingen uit het gevecht, maar Greenberg zegt zich nog steeds zorgen te maken over de veiligheid van de zanger. "Deze keer waren bewakers er snel bij om erger te voorkomen, maar wat als er iemand met een wapen zijn cel in gaat?"

Zanger R. Kelly uit frustratie aangevallen door medegevangene
Lees ook

Zanger R. Kelly uit frustratie aangevallen door medegevangene

Kelly zit vast in afwachting van verschillende rechtszaken die tegen hem lopen. De zanger, die zelf blijft volhouden onschuldig te zijn, wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Hij heeft herhaaldelijk aan de rechter gevraagd om thuis zijn straf te mogen uitzitten, maar die verzoeken zijn elke keer afgewezen.

Lees meer over
R. Kelly