monoganietus

Rob Dekay: 'Ik wil wel graag kinderen, maar geen gezin'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRob Dekay: 'Ik wil wel graag kinderen, maar geen gezin'
RTL

Rob Dekay (33) is sinds deze zomer weer vrijgezel na een relatie van vier jaar. Dat hij het zolang heeft uitgehouden met zijn vriendin is een wonder. De zanger zegt nu in 'Viva' helemaal niet in monogamie te geloven.

"Dat doet ook veel verdriet en dat wil ik iemand niet aandoen"

Rob is stellig: "Ik geloof sowieso niet dat een mens monogaam is." Volgens de zanger is verliefdheid vooral een stofje in je hoofd. "De biologie heeft het zo gecreëerd dat mensen ongeveer twee jaar verliefd zijn: een vrouw is negen maanden zwanger, en na één à twee jaar (...) gaat de man weer naar de volgende."

Rob Dekay en vriendin na vier jaar uit elkaar
Lees ook

Rob Dekay en vriendin na vier jaar uit elkaar

De Mol van het afgelopen seizoen saboteert daarom soms ook zijn eigen relaties. "Ik geloof dat ik daar veel last van heb: de eerste dag ga ik er hoteldebotel in, en na zo'n twee, drie jaar denk ik: jeetje, en nu?" Hij zegt dan nog wel van zijn partner te houden, maar de lusten zijn wel verdwenen. "En ik geloof wel dat ik een soort oermens ben, qua driften."

Nu de zanger 33 is, denkt hij al wel na over kinderen. "Ik wil wel graag kinderen, maar geen gezin denk ik." Hij legt uit: "Ik ben heel erg op mezelf en heb veel tijd voor mezelf nodig. (...) Misschien ben ik wel een beetje egoïstisch, ja." Rob ziet juist ook de andere kant van de medaille. "Kijk, heel veel mannen denken zoals ik. Tóch gaan ze een relatie aan, trouwen ze, krijgen ze kinderen... en vervolgens gaan ze vreemd. Dat doet ook veel verdriet en dat wil ik iemand niet aandoen."

Lees het hele interview met Rob Dekay in de nieuwe Viva.

Lees meer over
Rob Dekay