Ewout in actie

Ewout Genemans pakt eigenhandig voortvluchtige dief in Bureau 040

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEwout Genemans pakt eigenhandig voortvluchtige dief in Bureau 040
RTL

De eerste aflevering van 'Bureau 040' stelt allesbehalve teleur. Ewout Genemans (35) loopt een half jaar mee met de politie in Eindhoven en als je de eerste aflevering mag geloven, gebeurt er genoeg om heel wat spannende afleveringen te maken. Deze keer tackelt niemand minder dan de presentator een dief die de politie in eerste instantie niet te pakken krijgt.

In Bureau 040 leert Ewout niet alleen het politievak kennen, maar ook de mensen die iedere dag op straat staan om de veiligheid te waarborgen. In Eindhoven is het in ieder geval niet rustig tijdens de eerste aflevering van het seizoen. Ewout is van de partij voor een nachtdienst en niet veel later komt er al een melding binnen: een persoon op een snorfiets negeert het stopsignaal van de politie, waarna blijkt dat het om een gestolen voertuig gaat. 

Ewout Genemans licht tipje van sluier op over show Bureau040
Lees ook

Ewout Genemans licht tipje van sluier op over show Bureau040

Samen met de politie gaat de presentator op pad, maar het blijkt helemaal niet makkelijk te zijn om de dief te pakken te krijgen. Als de voortvluchtige op een gegeven moment te voet verder gaat, is het Ewout die hem als eerste te pakken kan krijgen. Totaal onverwachts moet de presentator zélf ingrijpen. Hij krijgt de dief te pakken, waarna de politie het werk dankbaar van hem overneemt.

"En dan rent de verdachte recht op mij af", vertelt Ewout tijdens de voice-over. "Ewout, pak hem!" schreeuwt de politieagent. De adrenaline pompt door z'n lichaam. "Een beetje geluk gehad, maar hij is gepakt", hijgt Ewout na. "Dat was wel even spannend!"

In de aflevering werd ook voor het eerst een wapen getrokken. Meer daarover zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
Ewout GenemansBureau 040