bring insiya back

Bekende Nederlanders zetten zich in voor ontvoerde Insiya

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL BoulevardBekende Nederlanders zetten zich in voor ontvoerde Insiya
RTL

Het is volgende week vier jaar geleden dat de destijds twee jaar oude peuter Insiya werd ontvoerd door haar vader. Haar moeder Nadia Rashid heeft haar nog altijd niet in de armen kunnen sluiten. Veel bekende Nederlanders springen daarom op de bres voor het meisje en haar moeder.

"Vier jaar geleden werd mijn dochter Insiya op gewelddadige wijze ontvoerd en door haar vader naar India gesmokkeld"

De moeder van het meisje doet haar hartverscheurende verhaal: "Mijn naam is Nadia Rashid, vier jaar geleden werd mijn dochter Insiya op gewelddadige wijze ontvoerd en door haar vader naar India gesmokkeld. Zes ontvoerders zijn al veroordeeld en woensdag start de strafzaak tegen de vader." De Nederlandse Insiya woont nu al jarenlang illegaal in India en daarom hoopt haar moeder dat Minister President Mark Rutte haar kan helpen om haar naar Nederland terug te krijgen. Ze schrijft daarom een brief naar Rutte.

Nadia roept iedereen op zelf ook een brief te sturen. Dat kan via de website bringisiyaback.nl.

Máxima schiet bijna vol bij vraag over ontvoerde Insiya
Lees ook

Máxima schiet bijna vol bij vraag over ontvoerde Insiya

Veel BN'ers geven gehoor aan de actie. Zo delen onder meer Jim Bakkum, Wendy van Dijk, Monica Geuze, Bridget Maasland en John van den Heuvel de oproep om een brief te sturen aan Mark Rutte.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

John van den Heuvel is nauw betrokken bij de ontvoeringszaak en noemt het een marteling voor de moeder van het meisje. Je ziet het in onderstaande video.

Lees meer over
Insiya Hemani