plas maar op

Patricia Paay vindt straf verspreiders plasseks-video 'schraal'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatricia Paay vindt straf verspreiders plasseks-video 'schraal'
RTL

De twee mannen die het plasseks-filmpje van Patricia Paay (71) hebben verspreid, kregen hun strafeis vanochtend te horen in de rechtbank. De diva laat in een reactie aan RTL Boulevard weten hoe ze over die eis denkt.

"Het letterlijk kapotmaken van iemands leven en bestaan is in de ogen van justitie dus niet zoveel waard"

Het filmpje dat Patricia maakte achtervolgt haar al sinds 2017 en heeft haar leven tot een ware hel gemaakt. Eén van de verspreider moet twee weken achter de tralies, de ander heeft een werkstraf van 80 uur gekregen. Beide mannen moeten een geldboete betalen van respectievelijke 250 en 200 euro. Maar voor La Paay is het niet genoeg.

Verspreider seksvideo Patricia Paay tegen rechter: 'Alles kwijt'
Lees ook

Verspreider seksvideo Patricia Paay tegen rechter: 'Alles kwijt'

Patricia meldt aan RTL Boulevard dat ze de straffen voor de mannen 'in schraal contrast' vindt 'staan met de schade die zij zowel privé als zakelijk heeft geleden'. "Het letterlijk kapotmaken van iemands leven en bestaan is in de ogen van justitie dus niet zoveel waard", aldus de tv-persoonlijkheid. 

De diva is wel blij dat er überhaupt een strafeis is uitgesproken. "Mensen moeten weten dat als je privé-foto's of -filmpjes van iemand anders zonder toestemming openbaar maakt, dit strafbaar is en een veroordeling tot gevolg kan hebben", verklaart ze. Verder wil ze het niet meer over de zaak hebben. "Ik kijk niet meer naar het verleden, maar met veel plezier naar de toekomst."

Lees meer over
Patricia PaaySeksschandaalRechtszaak