alle kleuren van de regenboog

Kathleen vertelt over 'emotionele' reünie met Kristel en Karen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @kristelverbeke/ANPKathleen vertelt over 'emotionele' reünie met Kristel en Karen
RTL

De Belgische 'The Masked Singer' zorgde voor een heel bijzonder moment toen Kathleen Aerts (42) in het Zeemeermin-pak verscholen te zitten, terwijl oud-K3-collega Karen Damen (45) in de jury zat. De twee besloten na de opnames nog eens bij te kletsen en nodigden natuurlijk ook Kristel Verbeke (44) uit. Een 'emotioneel' moment, vertelt Kathleen aan de Vlaamse radiozender QMusic.

"We moesten natuurlijk een paar jaar inhalen"

The Masked Singer zorgde bij onze zuiderburen niet alleen voor vrolijke meezingers op de vrijdagavond, maar ook voor onverwachte herenigingen. Jurylid Karen herkende de stem van Kathleen uit duizenden en wist dus eigenlijk vóór de onthulling al dat het om haar oud-collega ging. Toen zij uit het Zeemeermin-pak gehesen werd, waren het knuffels en tranen wat de klok sloeg. De twee spraken later ook met hun K3-vriendin Kristel af. "Dat was heel emotioneel", vertrouwt Kathleen de Belgische QMusic toe.

Voormalig K3'tje Kristel Verbeke openhartig over familiedrama
Lees ook

Voormalig K3'tje Kristel Verbeke openhartig over familiedrama

Karen gaf in het programma aan dat ze al jaren niet echt contact had gehad met Kathleen. "Sinds het einde van K3 heb ik haar amper gesproken. Af en toe een kort berichtje, maar meer niet", vertelde het jurylid. Kathleen woont al vijf jaar in Zuid-Afrika en zag haar voormalige vriendinnen dus niet. Bij de reünie met Karen en Kristel was het echter als vanouds. "We hebben over alles gepraat, want we moesten natuurlijk een paar jaar inhalen", lacht Kathleen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De opnames van The Masked Singer vonden een tijdje terug plaats en toen waren de maatregelen rondom de coronacrisis wat soepeler, dus de K'tjes konden elkaar 'gewoon' opzoeken. "Rond half 2 's morgens werd ons vriendelijk verzocht om het restaurant te verlaten", laat Kathleen weten over de reünie. "We raakten niet bijgepraat. (...) We hebben afgesproken dat ze zodra de coronacrisis achter de rug is maar eens bij mij thuis op bezoek moeten komen. En dan moeten ze maar eens twee weken blijven om alles in te halen."

De dames van K3 wisten heel wat mijlpalen te bereiken en dankzij een nieuw trio wordt hun legacy nog even voortgezet. Blik terug op 20 jaar met de meidengroep in de video hieronder. 

Lees meer over
Kathleen AertsKaren DamenKristel VerbekeK3The Masked Singer