RUST ZACHT

Deelnemer MasterChef Junior (14) overleden aan kanker

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© FoxDeelnemer MasterChef Junior (14) overleden aan kanker
RTL

Triest nieuws uit Amerika, waar de 14-jarige Ben Watkins na een 1,5 jaar durende strijd met de ziekte kanker is overleden. De tiener werd landelijk bekend na zijn deelname aan het programma 'MasterChef Junior' in 2018, dat gepresenteerd werd door Gordon Ramsay. Dit hebben familieleden van Ben via hun advocaat laten weten.

"Hij heeft veel meegemaakt in zijn te korte leven"

In augustus maakte Ramsay, samen met de deelnemers en juryleden van dat seizoen, een videoboodschap voor Ben om hem een hart onder de riem te steken. Ook riepen ze mensen op om geld over te maken via GoFundMe. Dat bedrag zal nu gebruikt worden voor Bens uitvaart.

Britse tv-entertainer Des O'Connor (88) overleden
Lees ook

Britse tv-entertainer Des O'Connor (88) overleden

Ben ging na MasterChef Junior koken in het restaurant dat zijn familie destijds had, omdat hij daar veel plezier in had. Vanwege zijn bekendheid kwamen mensen uit alle hoeken van het land bij hem eten.

De tiener verloor in 2017 allebei zijn ouders na een tragisch ongeval, maar volgens zijn grootouders 'was hij de sterkste jongen ter wereld'. "Hij heeft veel meegemaakt in zijn te korte leven, maar hij klaagde nooit en bleef overal het positieve van inzien."