I BELIEVE I CAN TRIAL

Rechtszaak tegen R. Kelly gaat in april van start

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRechtszaak tegen R. Kelly gaat in april van start
RTL

De zaak die in New York is aangespannen tegen R. Kelly (53), gaat op 7 april van start. De zanger zit momenteel een gevangenisstraf uit in Chicago voor een andere misbruikzaak.

Kelly wordt in de zaak verdacht van sekshandel en fraude. Hij zou een onderneming hebben geleid die niet alleen zijn muziek moest promoten, maar ook meisjes en vrouwen ronselde. Die zou hij vervolgens bij hem in laten trekken, waarna ze het huis niet meer zonder toestemming mochten verlaten, geen contact mochten hebben met vrienden en familie en daartoe gechanteerd werden met expliciete beeldmateriaal.

Verzoek tot vrijlating R. Kelly afgewezen na gevangenisgevecht
Lees ook

Verzoek tot vrijlating R. Kelly afgewezen na gevangenisgevecht

De rechtbank in stadsdeel Brooklyn kondigde aan dat het in maart een jury zal aanwijzen. De leden daarvan zullen anoniem blijven en afgezonderd worden van de buitenwereld, zodat zij niet worden beïnvloed door nieuwsberichten over de zaak en niet benaderd kunnen worden door Kelly of zijn handlangers. Aanklagers hadden daarop aangedrongen omdat Robert Kelly volgens hen in het verleden vaker geprobeerd heeft beschuldigers, juryleden en andere betrokkenen bij zijn rechtszaken de mond te snoeren.

Lees meer over
R. Kelly