c'est moi

Omar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Emmanuel GuimierOmar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin
RTL

Denk je aan de film 'Intouchables', dan denk je aan de briljante Franse acteur Omar Sy (42). Stilgezeten heeft 'ie niet de afgelopen jaren en binnenkort is hij eindelijk weer eens in Nederland te zien. Op Netflix welteverstaan, want die voegen op 8 januari de serie 'Lupin' aan het aanbod toe.

Hij won een César, een Franse Oscar, voor zijn rol in Intouchables, maar ook in Lupin is Omar van plan om indruk te maken. In de Franse serie neemt hij de rol van Assane Diop op zich. Assane's leven werd op zijn kop gezet nadat zijn vader stierf na te zijn beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. Vijfentwintig jaar later gebruikt Assane het boek 'Arsène Lupin, gentleman-inbreker' als inspiratiebron om zijn vader te wreken.

Netflix past naam Elliot Page aan in filmcredits
Lees ook

Netflix past naam Elliot Page aan in filmcredits

À la La casa de papel verzint hij een plan om dure juwelen te stelen uit een museum. Onder het motto: begin als schoonmaker, vertrek als miljonair heeft de gentleman-inbreker een manier gevonden om op een snelle doch risicovolle manier schatrijk te worden. Maar nog belangrijker: om wraak te nemen op de persoon die zijn vader het leven kostte.

De vijf afleveringen van Lupin verschijnen op 8 januari 2021 op Netflix.

Lees meer over
Netflix