VERDIEND

Nikkie de Jager uitgeroepen tot grootste inspiratiebron van 2020

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNikkie de Jager uitgeroepen tot grootste inspiratiebron van 2020
RTL

YouTube-grootheid en make-up-goeroe Nikkie de Jager (26) is door het bekende gay-tijdschrift 'Attitude' verkozen tot de grootste inspiratiebron van 2020. Gisteren werd Nikkie geëerd tijdens een online ceremonie. Ze kreeg niet alleen een beeldje, maar prijkt ook nog eens op de cover van het blad.

"Het is geen fase"

In het artikel rondom Nikkie wordt ze geprezen om haar veerkracht. Nikkie vertelde dit jaar, na gechanteerd te zijn, dat ze transgender is. Later dit jaar werd ze ook nog overvallen door gewapenden mannen. Volgens de redactie was de veerkracht van Nikkie ongekend. Zo had ze meer views op YouTube dan ooit en won ze Wie is de Mol?

Nikkie zelf spreekt in het interview over het onbegrip dat heerst rondom transmensen. "Het is niet alsof een kind op maandag bedenkt dat het een meisje is en dan op woensdag de transitie heeft doorgemaakt", legt Nikkie uit. "Het is geen fase. Het is een levenslang gevoel en een levenslange reis. Hoe eerder die kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben, hoe gelukkiger ze zullen zijn."

Nikkie de Jager wederom aan infuus in ziekenhuis
Lees ook

Nikkie de Jager wederom aan infuus in ziekenhuis

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Toen Nikkie gisteren de prijs in ontvangst nam, riep ze iedereen op een stap naar voren te doen. "Stappen voor gelijkheid, voor wie je wilt zijn, om gelukkig te zijn in je vel, je veilig te voelen, waar je ook bent."

Het jaar van Nikkie is op zijn minst bewogen te noemen, maar heeft dus ook mooie dingen teweeg gebracht. In de video hieronder zie je daar meer over.

Lees meer over
Nikkie de Jager